Kwaliteit in lucht en bron warmtepompen

IDM Hygienik

Met de zogeheten 'Heet Gas Laadtechnologie' (HGL) wordt water in een gesloten systeem opgewarmd tot een temperatuur van maximaal 60 graden Celsius. Het IDM-warmtepompsysteem slaat dit water op in de Hygienik.
Het water in de Hygienik komt uiteindelijk niet uit de kraan. Het wordt slechts gebruikt om het leidingwater te verwarmen.
Het leidingwater loopt - op het moment dat warm water gewenst is - door een warmtewisselaar in de Hygienik en neemt razendsnel de warmte van het water in het Hygienik-buffervat op.
Naast het gemak, dat je altijd en snel de beschikking hebt over vers water, wordt dankzij de techniek van de Hygienik legionellabesmetting voorkomen.
Een systeem als de Hygienik is vooral aan te bevelen voor ouderen, kleine kinderen, onlangs geopereerden, diabetici, chronisch zieken en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Ook ideaal voor doucheruimtes in kleedkamers van sportverenigingen.

Altijd schoon warm water uit de kraan, vrij van legionella. Precies daar waar legionella ontstaat, in het reservoir, wordt met de nieuwe techniek van de Hygienik, de risicobron simpel en efficiŰnt uitgeschakeld.

Heet water met HGL-TECHNOLOGIE

De hygiŰnische, warm water bereider

Bij moderne, goed ge´soleerde woningen wordt de verwarmingscapaciteit steeds lager.
Daarentegen wordt de vraag naar tapwatercapaciteit steeds groter.
Men wil vaker en comfortabeler douchen en tegelijk over warm water voor andere doeleinden willen beschikken.
Belangrijk hierbij is, dat bereiding van warm water met een warmtepompinstallatie zo efficiŰnt mogelijk geschiedt.
Om dit mogelijk te maken heeft IDM Green Sources de "HygiŰnik" ontwikkeld: een buffervat met een voorraad warmte die door middel van de warmtepomp op temperatuur wordt gebracht/gehouden.
Wanneer er warm water wordt getapt, wordt er koud water door een grote warmtewisselaar gestuurd en op die manier direct verwarmd.
Hierdoor wordt gezond, legionella vrij warm water gegarandeerd.

Het bovenste deel van de HGL installatie wordt automatisch weer op temperatuur gebracht door de warmtepomp als de temperatuur onder de ingestelde waarde komt.
Door de ingebouwde HGL techniek kunnen warm water temperaturen van 60 ░C worden bereikt.

 

De werking

De IDM warmtepomp met HGL biedt niet alleen twee keer het comfort, maar helpt ook om extra bronnen van energie en kosten te besparen.
IDM warmtepompen werken zonder verborgen extra verwarmingselementen - rendabele en milieuvriendelijke - een leven lang.
Deze innovatieve technologie is zeer energiezuinig en zorgt ervoor dat bij het energetisch optimale werking van de warmtepomp - bij 35 ░ C aanvoertemperatuur - zonder vermogensverlies 60░C warm water wordt geproduceerd.

 • 85% van de energie wordt gebruikt voor het verwarmingscircuit op een temperatuur van 35░C

 • 15% van de energie wordt verwarmd tot bijna 60░C en is beschikbaar voor warm tapwater, via Hygienik reservoir met de vers water technologie.
  Dankzij het buffergeheugen en HGL, wordt de warmtepomp zelden in- en uitgeschakeld.
  Daardoor wordt de levensduur van de compressor aanzienlijk verlengd.

  Een extra warmtewisselaar tussen compressor (in de tekening als een spiraal) en de condensator ontneemt het koelcircuit ongeveer 15% van de energie en brengt ze naar 60░C
  Het bovenste gedeelte van de Hygienk wordt op deze temperatuur gebracht. Daarmee is er altijd warmwater beschikbaar voor de verwarming van vers water.

 • Warmtepompen met HGL Techniek

  Met de HGL technologie produceren de IDM warmtepomp, zonder extra energieverbruik, warm tapwater.
  Deze warmtepompen produceren water met deze hoge temepratuur bij een lage aanvoertemperatuur systeem van 35░C.