Waarop letten bij het vergelijken van offertes voor vloerverwarming?

Waarop letten bij de keuze voor vloerverwarming?

Voor de leek is het geen eenvoudige zaak om de juiste keuze te maken voor vloerverwarming. De investering in een vloerverwarming doet u niet zo vaak.Je kunt niet verwachten, dat alle kennis aanwezig is om een juiste keuze te maken.
Momenteel is het "in" om via allerlei kanalen zoveel mogelijk offerte's op te vragen. Maar waar moet u nu op letten bij de keuze van uw installateur voor vloerverwarming? U ziet door de bomen het bos niet meer.
Gaat het alleen maar om de goedkoopste? Dan bent u snel klaar, maar daarmee weet u nog niet of u wel de juiste keuze maakt en wat u in huis haalt.
Het naast elkaar leggen van de aangevraagde offerte's levert vaak nog veel onduidelijkheden op. Daarnaast zijn er vele wegen die naar Rome leiden: u krijgt ook nog wisselende (soms tegenstrijdige) adviezen.
Er wordt geschermd met diverse termen en begrippen, waardoor de keuze nog lastiger wordt.

BEST VALUE

Natuurlijk is de uiteindelijke prijs wel van belang, maar steeds meer merken we, dat prijs alleen zeker niet het juiste uitgangspunt is om te bepalen of u de juiste keuze maakt.
WAT u voor die prijs krijgt is uiteindelijk veel belangrijker.
WAT is de kwaliteit van de materialen die in de vloer verwerkt worden: ook op dat vlak is er veel verschil.

Heatnet staat voor: De beste prijs-kwaliteitverhouding. BEST VALUE

 

ZIE OOK
ONZE CHECKLIST M.B.T. DE OFFERTE VOOR VLOERVERWARMING

Het hart van uw vloerverwarming

Het hart van uw vloerverwarming is de verdeler die aangesloten wordt op de CV-ketel, stadsverwarming of warmtepomp.
De vloerverwarmingsverdeler is het centrale punt waarop alle vloerverwarmingsbuizen worden aangesloten en verdeelt het water vanuit de warmtebron over de diverse groepen die in de vloer liggen.
Het is aan te bevelen om deze verdleer op dezelfde verdieping te plaatsen waar ook de vloerverwarming wordt ge´nstalleerd.
Als u vloerverwarming wenst op diverse etages raden wij altijd aan om per verdieping een afzonderlijke verdeler te plaatsen. Op de verdeler zit een automatische ontluchter: deze kan pas goed zijn werk doen en de buizen in de vloer vrij maken van luchtbellen (die de werking kunnen verstoren) als de buizen onder het niveau liggen van de ontluchter.
Tevens wordt de temperatuur van het water wat door de groepen circuleert, op de verdeler bepaald.
De pomp op de verdeler dient aangesloten te worden op een (bij voorkeur) randgeaard stopcontact, wat boven de verdeler hangt, i.v.m. lekkage en servicewerkzaamheden.
De verdeler dient altijd bereikbaar te zijn voor het wijzigen van de instellingen en/of service-werkzaamheden.

De verdeler en circulatiepomp

Die verdeler moet jaren ononderbroken z'n werk doen en zo min mogelijk energie verbruiken.

Eigenschappen die men mag verwachten van een goede verdeler voor vloerverwarming

 • compact en voorzien energiezuinige label-A circulatiepomp
 • degelijke productie waarbij elke verdeler gecontrolleerd en getest wordt
 • behandeld tegen doorroesten van binnenuit
 • Voorzien van degelijke kranen per groep (bij voorkeur van een fabrikant binnen de EU: gegarandeerde kwaliteit) met een standaard, gangbare maatvoering, zodat u uitbreidingen kunt doen zonder dure onderdelen.
 • voorzien van regeling van de temperatuur wat door uw vloer circuleert, controle-middelen (thermometers) en maximaalthermostaat (voorkomt dat te warm water in uw vloer kan circuleren)
 • een automatische ontluchter
 • vulkraan om de verdeler af te kunnen tappen of bij te kunnen vullen.

  Met het oog op de energie die de pomp van de verdeler zelf consumeert zijn de laatste jaren nieuwe EU regels van kracht.
  Vanaf 1 januari 2013 is een geleidelijke overgang naar energiezuinige pompen van kracht: na 1 januari 2015 mogen er geen energieverslindende circulatiepompen meer toegepast worden.

  De energiezuinige Label-A pompen consumeren zelf aanzienlijk minder energie, maar zijn wel wat duurder dan de tot 2013 gebruikte label-B (of zelfs slechter, dus energie onvriendelijker) pompen.
  Vanaf 1 januari 2013 worden er door de diverse fabrikanten van pompen (Grundfos, WILO, Biral etc.etc.) geen label-B pompen meer aan de groothandel of producenten van verdelers voor vloerverwarming geleverd. Men levert vanaf 1 januari 2013 alleen nog de energiezuinige label-A pompen. Krijgt u dus een label-B pomp aangeboden, dan is deze, bij levering, dus al minimaal 2 jaar geleden geproduceerd.....

  Zo'n label-A pomp is, zoals al aangegeven wel iets duurder, maar de meerprijs verdient men in ca 1,5 jaar terug. (Meer informatie over de terugverdientijd)

  • LET OP dat bij de levering van de verdeler dus een energiezuinige Label-A pomp is toegepast op de verdeler.

  Verdelers met een energiezuinige label-A pomp zijn dus wel iets duurder, maar verdienen zich al snel terug in een verlaagd energieverbruik.

   

  De verdeler aangesloten op een stadsverwarming

  Wordt een vloerverwarmingsinstallatie aangesloten op een stadsverwarming, dan komen er nog een aantal eisen van de energieleverancier om de hoek kijken.
  Zo zal de verdeler aangepast moeten worden aan onder meer de volgende eisen:
  • De verdeler dient voorzien te zijn van een terugslagklep
  • De verdeler moet voorzien zijn van een temperatuurregeling in de retourleiding
  Zijn deze voorzieningen niet aanwezig (en dat komt helaas nog maar al te vaak voor!) dan zal het energieverbruik de pan uit rijzen.
  Daarnaast zal de energiemaatschappij de installatie kunnen afkeuren en afsluiten totdat de juiste verdeler is geinstallaeerd (extra kosten!).
  Is een installateur niet op de hoogte van de eisen van de energiemaatschappij, dan wordt er vaak een verkeerde verdeler aangesloten: wel goedkoop, maar het kan nadien voor veel narigheid zorgen.
  Tevens kan de energiemaatschappij een (leiding)berekening vragen m.b.t. het vermogen wat aan energie van de stadsverwarming wordt afgenomen.
  Bij een installatie in een nieuwbouwwoning wordt een dergelijke berekening altijd verlangd. Is een dergelijke berekening niet aanwezig of onvolledig, dan wordt de installatie veelal niet aangesloten op de stadsverwarming.

  Ook komt nog steeds maar al te vaak voor dat men een gratis "bypass" bij een installatie levert.
  Bij een installatie op een CV-ketel kan dat zinvol zijn (ook niet altijd overigens!), maar bij stadsverwarming is dat volledig uit den boze: het energieverbruik zal behoorlijk stijgen en de jaarlijkse stookkosten zijn erg hoog worden.
  Men hoort nog wel eens klachten over een hoog energieverbruik bij stadsverwarming, maar vaak ligt dat aan de op de instalaltie aangesloten apparatuur, (o.m. een verkeerde verdeler voor de vloerverwarming) Zie HIER voor de functie van een bypass-ventiel

  Het vergelijken van offertes voor een vloerverwarming, aan te sluiten op een stadsverwarming vereist dus wel degelijk enige kennis van zaken.
  De bijkomende kosten kunnen dus behoorlijk oplopen, als niet alles in orde is en volgens de eisen van de stadsverwarming is ge´nstalleerd.

 •  

   

   

   

   

   

   


  Extra aanpassingen voor stadsverwarming

  Zoneregeling

  Is de verdeler voorbereid om nadien per groep te kunnen regelen?
  Als de verkeerde kranen zijn toegepast, zal het nadien veel extra geld kunnen kosten om de verdeler zo te laten functioneren, dat de temperatuur per ruimte regelbaar is.
  Bij de installatie zal men geld besparen door een eenvoudige verdeler te laten installeren, maar nadien aanpassen aan de wensen, zal praktisch onmogelijk of veel te duur worden.
  Een dergelijke wens komt al snel om de hoek kijken als men ook gebruik maakt van bijvoorbeeld een hout- of gaskachel of open haard.

  Verdeler met zoneregeling

  Vloerverwarming in combinatie met een gas- of houtkachel, open haard of radiatoren

  Op onze website Zoneregeling.nl of Etageregeling.nl treft u diverse oplossingen voor een combinatie van vloerverwarming met andere verwarmingsbronnen, zoals een gas- of houtkachel, open haard of radiatoren in dezelfde ruimte.
  Is de vloerverwarming niet goed gelegd (buizen te ver uit elkaar in de vloer bijvoorbeeld) en kan deze de benodigde capaciteit niet leveren om de gehele ruimte te verwarmen, worden vaak tegelijk radiatoren of andere verwarmingsbronnen toegepast.
  Juist dan beginnen de problemen: de in de ruimte aanwezige kamerthermostaat zal reageren op de temperatuur en de CV-ketel "uit" zetten, zodat er geen warmtetoevoer meer is.
  Het gevolg: andere ruimten in de woning worden niet meer voldoende verwarmd. Daarvoor zijn diverse oplossingen beschikbaar. (zie vermelde websites)

  Een weersafhankelijke regeling (WAR) is in ieder geval af te raden: er zijn momenteel vele andere methoden die energiebesparender werken en makkelijk geintegreerd kunnen worden in een systeem in combinatie met vloerverwarming.

  Wilt u toch radiatoren blijven gebruiken in dezelfde ruimte waar ook vloerverwarming is ge´nstalleerd is de beste methode om op de radiatoren thermostaatkranen te plaatsen. Die kunt u dan afstellen op ca 1 Ó 2 graden lager dan de temepratuur die u op de kamerthermostaat instelt. De ruimte zal dan redelijk snel opgewamrd worden door de radiatoren, maar deze zullen bij een ingestelde temperatuur af slaan, terwijl de vloerverwarming nog de gelegenheid krijgt om de ruimte op de gewenste temperatuur te brengen.
  Volgt u deze methode niet, dan bestaat de kans dat uw vloer nooit de gwewenste temperatuur haalt.

  De vloer op een constante temperatuur houden

  Bij bepaalde vloerbedekkingen, zoals parket of laminaat is het wenselijk om de vloer op een zo constant mogelijk te houden.
  Dat is zeer goed te realiseren met een thermostaat met vloersensor, zoals type 2HEAT-TH89Plus-Duo.
  Daarmee kunt u de ruimtetemperatuur regelen, maar tevens de temperatuur van de vloer tussen vooraf in te stellen waarden houden (bijvoorbeeld tussen 22 en 24 graden C)

   

   


  Onafhankelijke regeling van de temperatuur in de gehele woning

  Hoofd- of bijverwarming: het enige verschil is meer of minder verwarmingsbuizen in uw vloer


 • Per ca 10 M2 wordt 1 groep geinstalleerd.
  De verwarmingsbuizen liggen dan op een onderlinge afstand van ca 10 cm: genoeg voor hoofdverwarming.
  Er is echt geen enkel ander verschil tussen de veelvuldig aangeprezen verwarmingsvormen: er is ook geen andere verdeler voor nodig.
  De afstand van de buizen bepaalt de warmteafgifte. Hoe kleiner de buisafstand, hoe groter de warmteafgifte per m2.

  Wanneer de verwarmingsbuizen in de vloer op grotere afstand van elkaar worden gelegd, verkrijgt men geen gelijkmatig verwarmde vloer. Ook al past u de vloerverwarming niet toe als enige verwarmingsbron, ook dan is het nog van groot belang dat die buizen zo dicht mogelijk en gelijkmatig naast elkaar liggen.
  Bijvoorbeeld bij het gebruik van vloerverwarming in combinatie van laminaat, houten vloeren, PVC of andere kunststof vloeren is het zeker niet aan te raden om de buizen op een grotere afstand van elkaar te laten leggen.

  De begrippen "hoofd"- en "bij"-verwarming zeggen eigenlijk alleen iets over de onderlinge afstand van de buizen in de vloer.
  O.i. zal die afstand nooit meer dan ca 15 cm moeten zijn om tot een goed resultaat te leiden: per 10 M2 1 groep is een goed uitgangspunt, of u de vloerverwarming laat infrezen of op andere wijze laat installeren.

  Natuurlijk is dat wel weer van invloed op de prijs, maar u zult er zeker geen spijt van krijgen als u de verwarmingsbuizen zo dicht mogelijk naast elkaar laat installeren: u krijgt er een beter werkende vloerverwarming door. (van "hoofd"verwarming is nadien wel "bij"-verwarming te maken, maar omgekeerd is dat nooit mogelijk: nadien nog wat buizen in de vloer monteren is onmogelijk)

  Bij een verkeerd aangelegde vloerverwarming (waarbij bespaard is op een enkele groep) duurt het opwarmen van de vloer ook aanzienlijk langer, dus is het energieverbruik hoger.
  Besparen op het aantal verwarmingsbuizen in de vloer is o.i. dus om velerlei redenen niet zinvol.

  Ook al past u naast uw vloerverwarming een andere verwarmingsbron toe, laat dan toch de buizen in de vloer zo dicht mogelijk naast elkaar leggen.

 •  


  afstand tussen de buizen: ca 10 cm

  5-Lagen PE-RT verwarmingsbuis

  De meest toegepaste buis is momenteel een 5-lagen PE-RT diffusiedichte (zuurstofdichte) verwarmingsbuis.
  Bij voorkeur past men een KOMO en KIWA gecertificeerde buis toe. (KIWA Richtlijnen).
  Alleen dan verkrijgt u de garantie dat er geen corrosie (vervuiling) in de buis kan onstaan.
  De buis heeft een wanddikte van 2 mm en een buitendiameter van 14 of 16 mm (14 mm buis kan op 10 cm gelegd worden, bij dikkere buizen is, wegens de buigradius, de afstand vaak groter.

  Heatnet past uitsluitend 5-lagen buis toe, die gecertificeerd is door KOMO-KIWA, temperatuur en drukbestendig en is geproduceerd volgens DIN 4726 normen. Vervaardigd uit Dowlex 2344 grondstof.
  De garantie op deze buis is 50 jaar (eerste 10 jaar met gevolgschadedekking)

  De nieuwe "< MIDI >" inverse 5 lagen buis

  Reeds lange tijd wordt gewerkt met een slang waar de diffusie dichte laag aan de buitenzijde van de slang zit. Prima zou je zeggen maar eigenlijk totaal nutteloos, deze beschadigt met zekerheid in de bouw, omdat deze laag kwetsbaar is.
  Op zich geen probleem maar op de punten waar de buis beschadigd is, is deze niet meer diffusie dicht.

  Bij de INVERSE buis is diffusie dichte laag aangebracht aan de binnen zijde van de slang. Dit werd mogelijk door een nieuwe machine met nieuwe mogelijkheden.
  Doordat de nieuwe slang zijn diffusie dichte laag aan de binnenzijde heeft, is deze nu optimaal beschermd door de 4 andere lagen die eromheen komen, een 5 laagse buis die 100% diffusiedicht is en blijft.

  Deze slang is natuurlijk uitermate geschikt om voor vloerverwarming systemen te gebruiken, maar nu ook weer om radiatoren mee aan te sluiten, met of zonder mantelbuis. De INVERSE buis is prima te verwerken met ieder perssysteem, push of hulssysteem, welke dezelfde maat voeringen heeft.

  De verschillen tussen de "> MIDI <" Composiet en "< MIDI >" inverse 5 lagen buis

  In beide typen wordt een diffusiedichte laag verwerkt (de EVOH laag). Het verschil in opbouw van de buis is als volgt: bij de >MIDI< buis zit de EVOH laag net onder de oppervlake. Een kwetsbare plaats. Wordt de buis bij de montage al enigszins beschadigd, dan zal ook de diffusiedichte laag sneller kunnen beschadigen.
  Dat beschadigen kan al gebeuren als bijvoorbeeld gefreesd wordt met een 16 mm brede diamantfrees en in de gleuven een 16 mm diameter buis wordt "getrapt".
  Resultaat is, dat de buis door de beschadigingen bij het monteren zijn diffusiedichte eigenschappen al (deels) verloren heeft voordat deze zijn werk moet doen.
  Bij de "< MIDI > inverse" buis wordt de diffusiedichte laag dieper in de buis verwerkt en omgeveven door een dikkere laag PE-RT materiaal. De diffusiedichte EVOH laag wordt dus beter beschermd tegen beschadigingen.
  Beide typen worden verkocht als 5-lagen diffusiedichte verwarmingsbuis, maar er is wel degelijk een kwaliteitsverschil.

  Waarom de MIDI inverse vloerverwarmingsbuis

  • Ge-optimaliseerd buisontwerp voor push?ttingen van alle soorten en maten
  • Ideaal voor lasverbindingen (industriŰle sector)
  • De eerste universele buis voor alle soorten montage systemen:
    Compressie, pers-, huls, en Push fittingen alsmede lasverbindingen
  • Diffusie zuurstof barriŔre bescherming op zijn best
  • Universele pijp voor hoge temperatuur en lage verwarmingssystemen
  • Ideaal Toepassing in de droge installatie systemen
  • Verbeterde ?exibiliteit (nog beter als wat er tot nu toe te koop was, ideaal voor vloerverwarming)
  • Verbeterde stabiliteit tegen knikken
  • Innovatief productieproces: InvCoExtrusion
  • 50 jaar garantie (eerste 10 jaar met gevolgschadedekking)
  • Kiwa/ KOMO gecertificeerd

   


  Check-punten

  • Wordt een verdeler aangeboden met een energiezuinige Label-A pomp?
    Ons advies is om geen Label-B pomp meer te laten installeren: deze mag op korte termijn niet meer ge´nstalleerd worden en consumeert aanzienlijk meer energie dan een energiezuinige label-A pomp. De fabrikanten van pompen (Grundfos en Wilo bijvoorbeeld) leveren vanaf 1 januari 2013 al geen label-B pompen meer. Is er dus toch een label-B pomp ge´nstalleerd, dan is deze pomp bij de installatie al verouderd.....

  • Is de verdeler voorbereid om nadien per groep te kunnen regelen?
    Wilt u nadien de temperatuur van de boven- en benedenverdieping onafhankelijk van elkaar regelen, of wilt u de temperatuur in de diverse ruimten met vloerverwarming separaat regelen? Dan is het noodzakelijk dat de verdeler daarop is voorbereid.
    Nadien aanpassen kan hoge kosten met zich mee brengen.

  • Heeft u stadsverwarming?
    Pas dan op dat de juiste verdeler wordt ge´nstalleerd: de energiemaatschappij geeft exact aan waar de verdeler aan moet voldoen. Laat u een verkeerde verdeler installeren, dan kan dat nadien kostbare gevolgen met zich mee brengen.

  • Wordt de juiste verwarmingsbuis gebruikt?
    De buis is bij voorkeur een 5-lagen buis, die KOMO en KIWA gecertificeerd is

  • Wordt voor de verbinding met de CV-ketel of stadsverwarming extra kosten in rekening gebracht?
    Wordt daarvoor de juiste leiding toegepast?
    Gebruikt men voor de verbinding met de CV-ketel of stadsverwarming dezelfde buis als in de vloer?
    Dat is niet toegelaten, omdat er met verschillende temperaturen gewerkt wordt: zeker bij stadsverwarming is dat van groot belang en valt die verbinding onder de eisen van de energiemaatschappij.

  • Hoe bepaalt u de kwaliteit van de gebruikte materialen?
    Het is van groot belang te weten uit welk materiaal de verdeler is geproduceerd, wat de beschermingen zijn tegen roesten van buitenaf en van binnenuit.
    Welke kranen zijn gebruikt: welke kwaliteit zijn deze? Zijn ze voorbereid op een eventuele regeling per groep (open of dicht) Zijn ze van Europese kwaliteit?
    Is de meest energiezuinige oplossing geboden of zomaar een goedkope verdeler gekozen? Heeft u daar inspraak in gehad? Hoe wordt de temperatuur van de vloer geregeld?
    Kent de installateur de juiste instellingen van de energiezuinige pomp? Weet hij u uit te leggen waarom er nu alleen nog maar energiezuinige pompen gebruikt mogen worden of is dit nooit ter sprake gekomen?
    Kent u de voordelen van de energiezuinige pompen?
    Weet u wanneer er wel of geen bypass-ventiel noodzakelijk is?

  • Hoe vaak installeert uw installatiepartner een vloerverwarming?

  • Denkt de leverancier/installateur mee met uw wensen op bijvoorbeeld het gebied van het regelen van de temperatuur in de diverse ruimten?
    Kan van belang zijn bij gebruik van de vloerverwarming in combinatie met een hout- of gaskachel of open haard. Dan treedt vaak de situatie op dat het elders in de woning te koud wordt. Weet de installateur daarvoor een oplossing (of komt hij met de duurste oplossing en niet verder dan een bepaald merk......).
    Heeft de installateur ervaring met zoneregelingen, die via WIFI (internet) bediend worden?

    Voert uw installateur de opdracht met eigen personeel uit, of huurt hij daarvoor iemand in (waardoor het vaak duurder wordt)?

    Kreeg u snel een offerte na uw aanvraag? Werden uw aanvullende vragen vakkundig en snel beantwoord?
    Kreeg u ongevraagd advies?
    Weet u wat u te wachten staat op de dag van installatie van de vloerverwarming?

  • Hoe zit het met de betaling?
    Moet u al een groot deel van de installatie vooraf betalen? Kent u de kredietwaardigheid van uw installatiepartner? Kent u de risico's van vooruit betalen?
    Is de 6% BTW regeling op arbeid goed toegepast?
    Wij berekenen over ca 45% van de totaalprijs 21% BTW en over ca 55% van de totaalprijs 6% BTW en maken daarmee het gedeelte materiaal zo klein mogelijk, dus het voordeel voor de klant zo groot mogelijk (hetgeen fiscaal nog toegestaan is). Hoe doet de andere partij dat?
    De 6% BTW regeling loopt tot 1-1-2015. Installaties die daarna uitgevoerd worden vallen niet meer onder deze regeling (ook al is de prijs in 2014 geoffreerd: het tijdstip van installatie is bepalend)
    Wordt er sowieso wel BTW berekend......?
    Hoe zit het met de garanties op matrerialen en arbeid?
    Is de installateur verzekerd voor schaden die hij mogelijk veroorzaakt?
    Bij een groot verschil in aangeboden prijzen KAN nooit over eenzelfde soort installatie gesproken worden en MOET er een verschil in materialen of manier van installatie zijn.

  Kortom: veel vragen waarop praktisch alleen een vakkundige installatiepartner u de juiste antwoorden kan verschaffen ! Even een "prijsje" vermelden, zonder daarbij in detail te treden over de gebruikte materialen etc. zegt erg weinig over het resultaat.

  U wilt een betrouwbare installatie, die vele jaren zonder zorgen mee gaat.
  Dan zal er ook even goed gekeken moeten worden naar allerlei zaken die van belang zijn bij het maken van uw keuze. (echt wel iets meer dan alleen maar kreten zoals: "laagste prijsgarantie" etc.....)

  Wij informeren u graag nader over vragen die er nog rijzen n.a.v. onze offerte.

   

   

  Welke voordelen biedt Heatnet u als uw installateur voor uw vloerverwarming?

  Voor het installeren van vloerverwarming bieden wij, naast het 6% BTW voordeel, zeer aantrekkelijke voorwaarden !

  • Geen aanbetalingen.
    Veel installateurs vragen een betaling vooraf. Dat kan voor u een groot risico betekenen !
    Heatnet vraagt geen enkele betaling vooraf.
  • Geen annuleringskosten.
    Ook als u de opdracht om ÚÚn of andere reden moet annuleren, berekenen wij geen kosten.
    Veel installateurs berekenen annuleringskosten: let goed op!
  • Geen kosten bij het wijzigen.
    Wilt u de afgesproken installatiedatum wijzigen?
    Wij berekenen geen extra kosten, terwijl andere installateurs vaak kosten in rekening brengen.
  • 100% betaling na oplevering.
    Wij schenken u ons vertrouwen door de complete betaling achteraf te vragen
    Wij gaan er wel vanuit dat u de installatie binnen 1 week betaalt.
    (bij gebruik van en bouwdepot kan dat wel iets langer duren: daarvoor hebben we alle begrip!)
  • Achteraf geen rekening voor reiskosten.
    Veel installateurs berekenen naast een "scherpe prijs" nog eens aanvullende kosten, zoals reiskosten, waardoor een "leuk prijsje " achteraf nog wel eens duur kan uitvallen!
    Heatnet brengt nooit reiskosten in rekening.
  • Een duidelijke offerte met ÚÚn aantrekkelijke all-in-prijs.
    Onze offerte is in duidelijke taal en verklaart direct wat u kunt verwachten.
    Wij brengen achteraf geen verborgen kosten in rekening.
    Vraagt u van onze monteurs extra werkzaamheden of diensten, die niet bij de offerte voor vloerverwarming waren inbegrepen, dan verneemt u daarvoor vooraf een aanvullende prijs.
  • Alleen gebruik van goedgekeurde materialen.
    Wij maken gebruik van bekende merken. O.a Label-A pompen van Grundfos (de Alpha2) of WILO (de Yonos)
  • Installaties uigevoerd door gekwalificeerd personeel.
    Wij werken met gekwalificeerd personeel. Zij installeren jaarlijks honderden vloerverwarmingen door geheel Nederland.
  • Zeer flexibel bij afspreken installatiedatum.
    Wij proberen u altijd van dienst te zijn op een door u gewenst tijdstip.

  Hoe denkt men over Heatnet?

  Allebedrijvenin

   

  De reacties op ons werk mogen gezien worden !!

   

  COPYRIGHT HEATNET VOF 2015
  Copyright (c) 2004-2015 HEATNET VOF